Novetats i notícies

28 d'abril: Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball

28 d'abril: Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball

Temps de lectura: 2 minuts.

 

Amb aquesta celebració, l’Organització Internacional del Treball (OIT) pretén crear una consciència mundial sobre els accidents, malalties i lesions en el treball, buscant sempre posar com a prioritat la seguretat i salut dels treballadors.

Es pretén remarcar la importància que tenen les dades dels accidents i malalties laborals per la prevenció, però que també és necessari comptar amb millors sistemes de registre i notificació, així també com a recopilació i anàlisi adequat de les mateixes dades.

Per això volem exposar la importància de realitzar la investigació dels accidents. Aquesta investigació no hem de reduir-la a un simple formulari emplenat de forma sistemàtica, sinó veure-la com una eina de millora, de buscar les causes de l’accident i evitar la repetició d’aquest.

Temps enrere existia una “obsessió” per determinar ràpidament el culpable de l’accident. Per sort, aquesta concepció ha canviat i actualment no es busquen culpables sinó causes que intervenen en un accident.

I com s’ha de realitzar un informe d'investigació d'accident?

Per conèixer els fets haurem d’analitzar els successos previs a l’accident. Així determinarem el conjunt de causes, què va passar, determinar els riscos, establir una relació o seqüència de causes i implantar mesures correctores amb la finalitat d’eliminar les causes i així evitar la repetició de l’accident o semblances. Aprendre de l’experiència.

La cultura preventiva de les empreses i de les persones permeten que els objectius de la recerca d’accidents redueixin l’accidentalitat.

 

Aquest article ha estat escrit per la nostra Assessora Tècnica Aida Archs Palomas

FORMULARI DE CONTACTE  • Mutuand
  • C/ Doctor Molines, 10 (edif. Larisa), baixos
  •    AD500 Andorra la Vella
  •    Principat d'Andorra
  • +376 80 71 71
  • info@mutuand.com